Historia

Det började med sladdställ

Elproman startades 1967 av Karl-Erik Hjelm, då med en idé att leverera sladdställ med gjuten stickpropp till svensk industri. Det kan tyckas vara ett smalt område, men det lade grunden till vad Elproman är idag. Faktum är att just sladd- och apparatställ fortfarande är några av våra starkaste produkter. Verksamheten och utbudet har växt sedan dess och vi har idag det mest omfattande utbudet på marknaden.

Katalogen – vår bibel

Redan 1970 gav Elproman ut sin första katalog och den blev något av ett signum för oss. Det var inte bara ett mycket effektivt sätt att marknadsföra våra produkter, utan även ett uppskattat verktyg för våra kunder för att få hjälp med tekniska specifikationer och stöd för industridesign. Katalogen trycks inte längre, men lever vidare digitalt och kvarstår som ett viktigt stöd med gediget innehåll.

Från familjeföretag till koncern

1977 blev tyska Metrofunk delägare i Elproman tillsammans med familjen Hjelm. I samma veva tog Per Hjelm, son till Karl-Erik Hjelm, över som VD och ledde företaget framgångsrikt i många år. 2021 sålde Per företaget till KAMIC Group som nu äger företaget.

Dagens företag

Idag är vi drygt 30 anställda och håller till i Segeltorp, en fastighet som vi byggde 1980. Sedan 2022 är Attila Enhardt VD och på vår kundlista hittar du företag från de flesta branscher. Det vi nästan är mest stolta över är att vi fortfarande har kvar den familjära känslan i företaget. De flesta på Elproman har arbetat här länge, det vittnar inte bara om ett gott företag, det ger även våra kunder tillgång till en samlad erfarenhet på över 100 år när det gäller specialkabel.